Boktips del 2

Jag läser mer deckare just nu - andra perioder så har jag läst mycket kärleksböcker från Harlequin.

Men efter har läst "för" mycket utav de böckerna så kan man till slut räkna ut lätt hur utgången kommer att bli.

 

Den motvillige monarken - Carl XVI Gustaf skriven av Thomas Sjöberg

Intressant bok, fick mig att se kungen som en person med lika stora fel och brister som vi övriga medmänniskor ute i samhället även om nu hovet inte vill kommentera boken alls. Boken handlar om kungens barndom, ungdomstid och hans tid bortom medierna som rapporterar hejvilt om skvaller och dylikt

 

Vill man läsa Chick-lit litteratur så ska man läsa böcker skriva utav  Sheila O´Flanagan

Jag har läst två utav hennes böcker, nu senast "Den perfekte mannen"

Den boken handlar om Mia och Britt som befinner sig på en lyxkryssare i Karbien, de är där för att promota Britts nya roman.

Och självklart är systrana singlar som är på jakt efter "Mr Right", och boken tar en igenom hela resan med spännande äventyr. Sheilas böcker är lätta att sträckläsa, lätt att leva sig in med karaktärerna och heja på systrarna och deras jakt på kärlek.

 

Ett annat tips är Marshmallows till frukost skriven av Dorothy Koomson

Den handlar om en kvinna vid namn Kendra som återvänder från en längre vistelse i Australien till sitt hemland Storbritannien. Hon är på flykt från en trasslig kärlekshistoria. Hon hyr ett hus utav en man som är ensamstående med två barn. Barnen Jaxon och Summer ser sin chans att få en styvmamma då deras biologiska mamma har dött.

Denna bok är inte som man förväntar sig, utan man får leva sig in i "verkligheten" ..vissa romaner "verkar ske i sagans värld" och det är endast små gropar längs vägen osv.

Denna bok upplever jag som mer verklighetstrogen, och därav är den läsvärd.

Dorothy Koomson är en författare som jag vill läsa mer böcker utav.

 

Dramaqueens - i ett liv nära dig är en samlingsbok där fem författare har skrivit fem historier, där alla såklart handlar om kärlek Hur svårt kan det vara? Varför kan man inte bara älska den man har kär? etc.

Författarna: Lina Forss, Maria Ernestam, Anna Jansson, Inger Frimansson och Moa Herngren.

Fem av Sveriges kändaste författare, lagom att läsa en novell i taget om man vill, eller så läser man boken från pärm till pärm.

Allmänt | |
Upp