Från en ö till en annan

Igår kväll kom jag hem igen efter ett dygn på Örskär som jag anser är Sveriges finaste ö just nu. Men det kan ju ändra sig eftersom jag ska ju styra kosan mot Gotland och Visby.
Nackdelen är detta varma väder, det känns inte så roligt att resa och jobba då.
Då man bara vill bada och slappa :)

Tillbakablick på Örskär

Vi var självklart försenade som vanligt, skulle åka passbåt över vid 14-tiden.
Men vi ringde till skepparen och han kom enkomt över en extra gång för ta emot oss.
Efter en fin båtfärd på tio min så kliver vi ur båten för att påbörja vandringen mot vandrarhemmet.
75 % av Örskär är nämligen naturreservat och det finns absolut inga bilvägar på ön.
Det bästa sättet att ta sig fram är med fyrhjuling eller att gå till fots.
Så vi lastade in vår packning på tillsyningsmannens fyrhjulning och sen började vi gå 1,5 km till vandrarhemmet och fyren.
Väl framme så tog oss varsin korv och njöt av solskenet och den fina utsikten.
En liten siesta och ett dopp i det blå havet gjordes det innan själva myskvällen kunde börja.
Vi tog med oss picknickkorgen med räkor, vin och annat smått och gott för att gå ut och sätta oss på klipporna för att se solnedgången. Vid 23-tiden såg vi solen gå ned i havet och även fyren tändes.
Tillbaka till vårt fina rum pga av myggen. Sov ganska länge på lördagen och njöt av en god frukost innan vi tog på oss skorna för att gå runt på ön och se historian.
Vi gick ned till lotshamnen (Örskärs hamn) där idag endast privata båtar kan köra in och även sommargäster på örskär har sina båtar. Det finns ett 40-talet sommarhushåll på ön.
När vi gått en rejäl bit så kände vi oss svettiga och alldeles myggbitna så vi tog oss ett dopp i det blåa innan vi tog oss tillbaka till fyren för att äta lunch/middag.
Efter den goa middagen så begav vi oss upp i den 32,7 m höga fyren som har INGA trappor däremot brant uppförsbacke så man var helt slut när man kom upp och fick se den oändligt fina utsikten åt alla väderstreck. Och på grund av den klara utsikten så såg man ända hem till där vi har vårt sommarhus.
Och till en annan fyr som firar 150 år den här helgen.
Sen styrde jag kosan efter inköp av glass mot passbåten igen eftersom jag ska ju till nästa ö idadg
Vid Gräsö så väntade en taxi på mig att ta mig hem och jag kom hem i skaplig tid för att hinna packa och se en film för att gå ned i varv.

Och nu är det snart dags att åka mot Nynäshamn - Visby. Det är bara att plocka fram bra skor, luftiga kläder och den välbehövliga charmen skulle jag tro.
Hörs på onsdag, med tanke på att jag åker rätt så sent ifrån VIsby på tisdagseftermiddagen och då är jag nog garanterat trött :)
Allmänt | | Kommentera |
Upp